ΠΑΡΟΣ - ΣΙΦΝΟΣ

Από Πάρο για Σίφνο

Πρωτοπόροι στα ακτοπλοϊκά

Ferries from Paros to Santorini

Πληροφορίες για την Πάρο

Το νησί της Πάρου διαθέτει ένα μικρό λιμάνι στο οποίο είναι εύκολο να πλοηγηθείτε. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την πύλη καθώς υπάρχουν μόνο τρεις. Εάν θα σκοπεύετε να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από άλλη τοποθεσία, να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει κίνηση. Πολλές φορές υπάρχουν δύο πλοία δεμένα στο λιμάνι και αυτό μπορεί να προκαλέσει μποτιλιάρισμα.

Για να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου από άλλες τοποθεσίες του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα λεωφορεία έχουν την τελευταία στάση ακριβώς δίπλα στις πύλες του λιμανιού. Αν επιλέξετε ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς, σας προτείνουμε να κλείσετε ραντεβού από την προηγούμενη μέρα. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να το αφήσετε στο λιμάνι αφού επικοινωνήσετε με το πρακτορείο ενοικίασης.

Σας προτείνουμε να είστε στο λιμάνι 60 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία στο να βρείτε το πλοίο σας λόγω του ότι το λιμάνι είναι αρκετά μικρό. Θα το δείτε και όταν θα φτάνετε στην Πάρο.

Μετά την απόκτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το ferry-travel.gr  θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό κράτησης.

 

Αυτό δεν είναι ακόμα εισιτήριο. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο μας για να το εκτυπώσουμε. Μπορείτε επίσης να το εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να τους δείξετε το email από το ferry-travel.gr και να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν το εισιτήριο. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση γύρο στο 1€.

Το πιο γρήγορο ταξίδι με πλοίο από την Πάρο στην Σίφνο διαρκεί 55 λεπτά.

Πληροφορίες για την Σίφνο

Η Σίφνος είναι ένα όμορφο ορεινό νησί το οποίο βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες. Η μοναδικότητά του κρύβεται στο τοπίο και στους μικρούς παραθαλάσσιους οικισμούς χτισμένους σε πολλά σημεία του νησιού. Το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου ονομάζεται Καμάρες και αποτελεί έναν μικρό και γραφικό οικισμό. Ο κόλπος μέσα στον οποίο βρίσκεται είναι μοναδικός και εντυπωσιακός.

Για να φτάσετε σε άλλες τοποθεσίες της Σίφνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο, ταξί, υπηρεσία μεταφοράς ή υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου. Μπορείτε να ζητήσετε από το γραφείο ενοικίασης να παραδώσει το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι. Αρχικά θα πάρετε το λεωφορείο από το λιμάνι για την Απολλωνία, την πρωτεύουσα του νησιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε το λεωφορείο σε άλλο προορισμό.

Εάν επιλέξετε τη γραμμή των λεωφορείων για να φτάσετε στον προορισμό σας από το λιμάνι της Σίφνου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού είναι η αφετηρία. Καθώς θα αποβιβαστείτε από το πλοίο και θα στρίψετε αριστερά, μπροστά από τα πρώτα σπίτια θα δείτε τα λεωφορεία.

Ταξί στο λιμάνι της Σίφνου θα τα βρείτε σχεδόν μπροστά από τα πρώτα σπίτια του λιμανιού. Πιθανότατα θα τα δείτε αμέσως μετά την αποβίβαση από το πλοίο.

ferries from paros to sifnos
ferries from paros to sifnos

Τι να κάνετε και να δείτε στην Σίφνο;

Η Σίφνος μπορεί να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας πολλών ταξιδιωτών, ίσος όμως θα έπρεπε να είναι. Είναι ένας προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, της ησυχίας και της νόστιμης κουζίνας. Η κουζίνα της Σίφνου θεωρείται ως η πιο μοναδική των Κυκλάδων. Ως εκ τούτου, είναι ένας προορισμός «γαστρονομικού τουρισμού». Θα δοκιμάσετε παλιές συνταγές που αποτελούνται από ρεβίθια και άλλα όσπρια, καθώς και πιάτα με θαλασσινά και κρεατικά.

Η πρωτεύουσα της Σίφνου είναι η Απολλωνία. Το χωριό αυτό είναι χτισμένο στο κέντρο του νησιού. Ακριβώς δίπλα, θα βρείτε ένα πανέμορφο χωριό που ονομάζεται Αρτεμώνας. Είναι μικρό αλλά γραφικό με ένα άγγιγμα αυθεντικότητας.

Το νησί διαθέτει μικρούς παραθαλάσσιους οικισμούς όπως ο Φάρος, το Βαθύ, η Χερρόνησος και ο Πλατύς Γιαλός. Αν θέλετε να δείτε μικρά κυκλαδίτικα λιμανάκια με καΐκια, πρέπει να επισκεφθείτε μερικά από αυτά τα μέρη. Φυσικά, κάθε οικισμός διαθέτει παραλία.

Τι να κάνετε και να δείτε στην Σίφνο;

Ένα από τα «must visit» αξιοθέατα της Σίφνου είναι το χωριό Κάστρο, που βρίσκεται ανατολικά της Απολλωνίας. Εδώ θα βρείτε έναν γραφικό οικισμό, χτισμένο γύρω από ένα μικρό λόφο. Στην ανατολική πλευρά του, καθώς το περπατάτε, θα δείτε ένα μικρό ξωκλήσι των Επτά Μαρτύρων. Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά φωτογραφιζόμενα σημεία του νησιού.

Άλλο ένα δημοφιλές αξιοθέατο είναι η εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπηγής. Είναι χτισμένη σε μια μικροσκοπική χερσόνησο και βρίσκεται ανάμεσα στον Φάρο και τον Πλατύ Γιαλό.

Υπάρχει και κάτι άλλο για το οποίο η Σίφνος είναι περήφανη και αυτό είναι η παράδοσή της στη χειροποίητη παραγωγή πήλινων αγγείων.

Θα δείτε αυτά τα τεχνουργήματα σχεδόν παντού, σε εξειδικευμένα εργαστήρια, σε τουριστικά καταστήματα και σε εξωτερικούς χώρους σπιτιών. Αυτό δίνει μια διαφορετική όψη στη Σίφνο, μαζί με την πέτρα που χρησιμοποιείται ως οικοδομικό υλικό.

ferries from paros to sifnos

Για Έμπνευση:

Βρείτε μας

Παροικιά, Πάρος

Τ.Κ. 84400, Ελλάδα

GNTO Reg. No.: 1175E60000040301