ΠΑΡΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ

Από Πάρο για Μύκονο

Πρωτοπόροι στα ακτοπλοϊκά

Ferries from Paros to Santorini

Πληροφορίες για την Πάρο

Το νησί της Πάρου διαθέτει ένα μικρό λιμάνι στο οποίο είναι εύκολο να πλοηγηθείτε. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την πύλη καθώς υπάρχουν μόνο τρεις. Εάν θα σκοπεύετε να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από άλλη τοποθεσία, να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει κίνηση. Πολλές φορές υπάρχουν δύο πλοία δεμένα στο λιμάνι και αυτό μπορεί να προκαλέσει μποτιλιάρισμα.

Για να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου από άλλες τοποθεσίες του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα λεωφορεία έχουν την τελευταία στάση ακριβώς δίπλα στις πύλες του λιμανιού. Αν επιλέξετε ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς, σας προτείνουμε να κλείσετε ραντεβού από την προηγούμενη μέρα. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να το αφήσετε στο λιμάνι αφού επικοινωνήσετε με το πρακτορείο ενοικίασης.

Σας προτείνουμε να είστε στο λιμάνι 60 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία στο να βρείτε το πλοίο σας λόγω του ότι το λιμάνι είναι αρκετά μικρό. Θα το δείτε και όταν θα φτάνετε στην Πάρο.

Μετά την απόκτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το ferry-travel.gr  θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό κράτησης.

 

Αυτό δεν είναι ακόμα εισιτήριο. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο μας για να το εκτυπώσουμε. Μπορείτε επίσης να το εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να τους δείξετε το email από το ferry-travel.gr και να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν το εισιτήριο. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση γύρο στο 1€.

Το πιο γρήγορο ταξίδι με πλοίο από την Πάρο στη Μύκονο διαρκεί 45 λεπτά και το πιο αργό διαρκεί 2 ώρες και 20 λεπτά.

Πληροφορίες για τη Μύκονο

Η Μύκονος βρίσκεται στις Κυκλάδες και είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στο κόσμο. Ως εκ τούτου, η περιγραφή αυτού του νησιού είναι σχεδόν περιττή. Το κεντρικό λιμάνι της Μυκόνου βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα. Το παλιό λιμάνι βρίσκεται στην Χώρα, και αποτελεί ένα μεγάλο και γραφικό κόλπο.            

Για να φτάσετε σε άλλες τοποθεσίες της Μυκόνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε από το γραφείο ενοικίασης να παραδώσει το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι.

Εάν επιλέξετε τη γραμμή του τοπικού λεωφορείου για να φτάσετε στον προορισμό σας από το λιμάνι της Μυκόνου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού είναι η αφετηρία. Καθώς θα αποβιβαστείτε από το πλοίο και θα στρίψετε αριστερά, θα περπατήσετε για μερικές εκατοντάδες μέτρα και θα δείτε τα λεωφορεία ακριβώς μπροστά σας. 

Ταξί στο λιμάνι της Μυκόνου βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία με τα λεωφορεία. Καθώς αποβιβάζεστε από το πλοίο και στρίβετε αριστερά, θα δείτε πολλά από αυτά. Τα περισσότερα ταξί της Μυκόνου περιμένουν κάθε άφιξη του πλοίου.

ferries from paros to mykonos
ferries from paros to mykonos

Τι να κάνετε και να δείτε στη Μύκονο;​

Η Μύκονος διαθέτει αξιοθέατα τα οποία είναι γνωστά σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, οι παραλίες του νησιού είναι εκπληκτικές και οι περισσότερες αποτελούνται από χρυσή άμμο.

Ας ξεκινήσουμε με τις παραλίες της Μυκόνου. Οι περισσότερες από αυτές είναι αρκετά δημοφιλή και πιθανότατα έχετε ήδη δει τις φωτογραφίες τους κάπου στο διαδίκτυο. Μιλάμε φυσικά για την παραλία του Όρνου, την Ψαρού, τον Πλατύ Γυαλό, την Ελιά κ.α. Αν και είναι γεμάτες από κόσμο κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, αξίζει να επισκεφτείτε μερικές για αυτές. Η Μύκονος διαθέτει επίσης απομακρυσμένες και λιγότερο γνωστές παραλίες. Μπορείτε να τις επισκεφτείτε αν σας αρέσει να χαλαρώνετε και να ακούτε τα κύματα.

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να βρείτε κίνηση στους δρόμους της Μυκόνου. Το όμορφο τοπίο όμως θα σας ανταμείψει.

Τι να κάνετε και να δείτε στη Μύκονο;​

Η Χώρα της Μυκόνου είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της. Τα όμορφα στενά κυκλαδίτικα σοκάκια, ο γραφικός κόλπος του παλιού λιμανιού θα σας είναι αξέχαστα. Φυσικά το κύριο αξιοθέατο της Χώρας της Μυκόνου είναι η Μικρή Βενετία. Θα την βρείτε στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, συνοδευόμενο από τα πολύχρωμα σπίτια και τη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Δίπλα στη Μύκονο υπάρχει το νησί της Δήλου στο οποίο βρίσκεται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Φιλοξενεί μια αρχαία πόλη και αν επισκέπτεστε τη Μύκονο, δεν πρέπει να χάσετε αυτό το αξιοθέατο. Η Δήλος θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, καθώς θα περπατήσετε στα μονοπάτια που περπατούσαν και οι αρχαίοι. Επιπλέον, εκεί βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου. 

ferries from paros to mykonos

Για Έμπνευση:

Βρείτε μας

Παροικιά, Πάρος

Τ.Κ. 84400, Ελλάδα

GNTO Reg. No.: 1175E60000040301