ΠΑΡΟΣ - ΜΗΛΟΣ

Από Πάρο για Μήλο

Πρωτοπόροι στα ακτοπλοϊκά

Ferries from Paros to Santorini

Πληροφορίες για την Πάρο

Το νησί της Πάρου διαθέτει ένα μικρό λιμάνι στο οποίο είναι εύκολο να πλοηγηθείτε. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την πύλη καθώς υπάρχουν μόνο τρεις. Εάν θα σκοπεύετε να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από άλλη τοποθεσία, να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει κίνηση. Πολλές φορές υπάρχουν δύο πλοία δεμένα στο λιμάνι και αυτό μπορεί να προκαλέσει μποτιλιάρισμα.

Για να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου από άλλες τοποθεσίες του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα λεωφορεία έχουν την τελευταία στάση ακριβώς δίπλα στις πύλες του λιμανιού. Αν επιλέξετε ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς, σας προτείνουμε να κλείσετε ραντεβού από την προηγούμενη μέρα. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να το αφήσετε στο λιμάνι αφού επικοινωνήσετε με το πρακτορείο ενοικίασης.

Σας προτείνουμε να είστε στο λιμάνι 60 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία στο να βρείτε το πλοίο σας λόγω του ότι το λιμάνι είναι αρκετά μικρό. Θα το δείτε και όταν θα φτάνετε στην Πάρο.

Μετά την απόκτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το ferry-travel.gr  θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό κράτησης.

 

Αυτό δεν είναι ακόμα εισιτήριο. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο μας για να το εκτυπώσουμε. Μπορείτε επίσης να το εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να τους δείξετε το email από το ferry-travel.gr και να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν το εισιτήριο. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση γύρο στο 1€.

Το πιο γρήγορο ταξίδι με πλοίο από την Πάρο στην Νάξο διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά και το πιο αργό διαρκεί 5 ώρες και 25 λεπτά.

Πληροφορίες για την Μήλο

Η Μήλος είναι ίσως ο πιο δημοφιλής προορισμός των Δυτικών Κυκλάδων. Αποκαλείται επίσης από τους ταξιδιώτες ως το νησί των ερωτευμένων, καθώς το επισκέπτονται κυρίως ζευγάρια. Το λιμάνι του νησιού ονομάζεται Αδάμαντας ή Αδάμας. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κόλπος στον οποίο βρίσκεται, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά «λιμάνια» στην Ελλάδα.

Για να φτάσετε σε άλλες τοποθεσίες της Μήλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία, ταξί, υπηρεσία μεταφοράς ή υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου. Μπορείτε να ζητήσετε από το γραφείο ενοικίασης να παραδώσει το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι.

Εάν επιλέξετε το λεωφορείο ως μέσο για να φτάσετε στον προορισμό σας από το λιμάνι της Μήλου, πρέπει να γνωρίζετε πού είναι η αφετηρία. Καθώς θα αποβιβαστείτε από το πλοίο και θα φτάσετε στο δρόμο, στρίψτε δεξιά και περπατήστε για μερικές εκατοντάδες μέτρα και θα δείτε τα λεωφορεία.

Τα ταξί στο λιμάνι της Μήλου βρίσκονται δίπλα στη στάση των λεωφορείων. Καθώς θα αποβιβαστείτε από το πλοίο και φτάσετε στο δρόμο, στρίψτε δεξιά και περπατήστε για μερικές εκατοντάδες μέτρα και θα δείτε τα ταξί.

ferries from paros to milos
ferries from paros to milos

Τι να κάνετε και να δείτε στην Μήλο;

Το νησί της Μήλου φημίζεται για πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές. Πρώτα απ ‘όλα, είναι οι παραλίες της. Ίσως η πιο γνωστή από όλες είναι το Σαρακίνικο. Το περιβάλλον της παραλίας αυτής θυμίζει στους ταξιδιώτες σεληνιακό τοπίο και είναι μια παραλία που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην Ελλάδα.

Η δευτερη ενδιαφέρουσα είναι το Κλέφτικο, που δεν είναι ακριβώς παραλία αλλά βράχοι με διάφορους σχηματισμούς. Στο νησί οργανώνονται καθημερινές κρουαζιέρες στο Κλέφτικο και θα έχετε την ευκαιρία να βουτήξετε από το σκάφος στα κρυστάλλινα του νερά. Η ακτογραμμή της Μήλου είναι αρκετά μεγάλη και ως εκ τούτου, θα βρείτε αμέτρητες παραλίες στο νησί, οι οποίες ικανοποιούν κάθε γούστο.

Το κάτι διαφορετικό για το νησί της Μήλου είναι ότι η πρωτεύουσά της δεν είναι ο Αδάμαντας αλλά ένα μικρό και όμορφο χωριό που ονομάζεται Πλάκα. Είναι χτισμένο σε λόφο και έχει εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Τι να κάνετε και να δείτε στην Μήλο;

Οι Κατακόμβες της Μήλου είναι ένα “must visit” του νησιού, μαζί με το Σαρακίνικο. Οι κατακόμβες ήταν υπόγειοι ταφικοί θάλαμοι, που χρησιμοποιήθηκαν γύρω στον 1ο. αιώνα μ.Χ. Είναι ανοιχτοί για το κοινό και μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας εδώ με εκδρομή στην παραλία Κλήμα. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα από τα πολύχρωμα σπίτια των ψαράδων. Οι χώροι που θυμίζουν «γκαράζ» τους οποίους θα δείτε κάτω από τα σπίτια χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα για αποθήκευση σκαφών. Παρόμοια σπίτια θα βρείτε και στην περιοχή Φουρκοβούνι.

 

Υπάρχει ένας ακόμη οικισμός που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Ονομάζεται Πολλώνια και θα το βρείτε στη βορειοανατολική πλευρά της Μήλου, απέναντι από την Κίμωλο. Στον μικρό κόλπο θα βρείτε πολλά καΐκια και φυσικά υπάρχουν πολλές ταβέρνες, καφετέριες και παραλία.

ferries from paros to milos

Για Έμπνευση:

Βρείτε μας

Παροικιά, Πάρος

Τ.Κ. 84400, Ελλάδα

GNTO Reg. No.: 1175E60000040301