Πειραιας - Παρος

Από Πειραιά για Πάρο

Πρωτοπόροι στα ακτοπλοϊκά

ferry tickets greece

Πληροφορίες για το Πειραιά

Ο Πειραιάς είναι το κύριο λιμάνι της Αθήνας, της πρωτεύουσας της χώρας. Από αυτό το λιμάνι σε καθημερινή βάση, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνδέουν τον Πειραιά με την Πάρο και φυσικά με άλλα νησιά. Για να το προσεγγίσετε, από πολλά σημεία της Αθήνας ή της Αττικής γενικότερα υπάρχουν πολλές επιλογές. Το λιμάνι του Πειραιά συνδέεται επίσης με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Ελ. Βενιζέλος). Μπορείτε να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά χρησιμοποιώντας λεωφορεία, ηλεκτρικό, τραμ ή ταξί. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το λιμάνι διαθέτει τη δική του εσωτερική γραμμή λεωφορείων. Χρησιμοποιήστε την για να φτάσετε στο πλοίο σας.

Για να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή του μετρό ή το λεωφορείο Χ96.

Για να φτάσετε στο λιμάνι του Πειραιά από το κέντρο της Αθήνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή 1 του μετρό (πράσινη γραμμή), το λεωφορείο ή ταξί. Το κόστος του ταξί την ημέρα θα είναι περίπου στα 15€.

Σας προτείνουμε να φτάσετε στο λιμάνι 90 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Πάνω σε κάθε εισιτήριο θα βρείτε τον  αριθμό πύλης από την οποία αναχωρεί το πλοίο σας (π.χ. E7). Όταν φτάσετε στην πύλη, το πλοίο πιθανόν θα είναι ήδη εκεί και θα δείτε την ονομασία του. Επιπλέον, υπάρχει πάντα ένα άτομο από το Λιμενικό που θα σας καθοδηγήσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα του Ο.Λ.Π: https://www.olp.gr/en/interactive-map-of-port-of-piraeus

Μετά την απόκτηση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το ferry-travel.gr θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό κράτησης.

Αυτό δεν είναι ακόμα εισιτήριο. Θα πρέπει να επισκεφτείτε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια για εκτύπωση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να τους δείξετε το email από το ferry-travel.gr και ζητήσετε εκτύπωση εισιτηρίου. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση περίπου 1€.

Ο χρόνος ταξιδιού εξαρτάται από το πλοίο με το οποίο ταξιδεύετε. Ωστόσο, θα φτάσετε στην Πάρο από τον Πειραιά κατά μέσο όρο σε 4 ώρες ή 4 ώρες και 30 λεπτά.

Πληροφορίες για την Πάρο

Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων, περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά μακριά από την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά. Το κεντρικό λιμάνι της Πάρου βρίσκεται στην Παροικιά, την πρωτεύουσα του νησιού. Η χαρακτηριστική πτυχή του λιμανιού του νησιού είναι ο γραφικός ανεμόμυλος ακριβώς δίπλα στην πύλη.

Η πρόσβαση σε πολλές τοποθεσίες της Πάρου από το λιμάνι του νησιού είναι αρκετά εύκολη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή λεωφορείων. Η αφετηρία είναι δίπλα στο λιμάνι και μπορείτε να δείτε τα λεωφορεία στα δεξιά σας καθώς αποβιβάζεστε από το πλοίο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ταξί, να κανονίσετε υπηρεσία μεταφοράς λίγες μέρες πριν την άφιξή σας στο νησί ή να χρησιμοποιήσετε υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου. 

Η Πάρος διαθέτει λεωφορεία με τα οποία μπορείτε να φτάσετε σε κάθε γωνιά του νησιού. Η αφετηρία των λεωφορείων είναι δίπλα στο λιμάνι.

Ταξί στο λιμάνι της Πάρου συνήθως περιμένουν την άφιξη κάθε πλοίου. Ωστόσο, μερικές φορές ο αριθμός τους δεν είναι αρκετός για τους πολλούς ταξιδιώτες που αποβιβάζονται στο νησί.

ferries from piraeus to paros
ferries from piraeus to paros

Τι να κάνετε και να δείτε στην Πάρο;

Η Πάρος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Για να επισκεφτείτε αυτό το όμορφο νησί θα χρειαστεί να ταξιδέψετε μόνο περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά από τον Πειραιά, το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας. Πλοία από τον Πειραιά για την Πάρο, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, αναχωρούν συχνά. Υπάρχουν πολλά δρομολόγια σε καθημερινή βάση.

 

Η Πάρος είναι ένα νησί για κάθε γούστο. Επιλέγεται από νεαρούς ταξιδιώτες, οικογένειες με παιδιά και από ταξιδιώτες πολυτελείας και VIP. Ο αριθμός των παραλιών θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Τα περισσότερα αποτελούνται από χρυσή άμμο και διαθέτουν beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Οι πιο γνωστές παραλίες της Πάρου είναι οι Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία, η Μικρή Σάντα Μαρία, ο Μώλος, το Μαρτσέλο, η Χρυσή Ακτή, τα Λιβάδια και ο Φάραγγας. Ωστόσο, αν δεν προτιμάτε τις δημοφιλείς, μπορείτε να επιλέξετε μια από τις υπόλοιπες 30 παραλίες.

Τι να κάνετε και να δείτε στην Πάρο;

Καθώς η Πάρος είναι ένα μεγάλο νησί σε σύγκριση με τα άλλα στις Κυκλάδες, διαθέτει πολλά παραθαλάσσια και ορεινά χωριά. Η πρωτεύουσα της Πάρου ονομάζεται Παροικιά και ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός  του νησιού είναι η Νάουσα. Επίσης, δεν πρέπει να χάσετε το χωριό Λεύκες, τον ψηλότερα χτισμένο οικισμό του νησιού και την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Η Αλυκή και το Πίσω Λιβάδι είναι δύο καταπληκτικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί με γραφικά λιμανάκια και παραδοσιακά καΐκια.

 

Στην Παροικιά πρέπει να επισκεφτείτε μια από τις πρώτες Χριστιανικές εκκλησίες στην Ελλάδα, οι οποία ονομάζεται Παναγία Εκατονταπυλιανή.

Ferries from Piraeus to Paros

Για Έμπνευση:

Βρείτε μας

Παροικιά, Πάρος

Τ.Κ. 84400, Ελλάδα

GNTO Reg. No.: 1175E60000040301