Παροσ - Σαντορινη

Από Πάρο για Σαντορίνη

Πρωτοπόροι στα ακτοπλοϊκά

Ferries from Paros to Santorini

Πληροφορίες για την Πάρο

Το νησί της Πάρου διαθέτει ένα μικρό λιμάνι στο οποίο είναι εύκολο να πλοηγηθείτε. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την πύλη καθώς υπάρχουν μόνο τρεις. Εάν θα σκοπεύετε να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από άλλη τοποθεσία, να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει κίνηση. Πολλές φορές υπάρχουν δύο πλοία δεμένα στο λιμάνι και αυτό μπορεί να προκαλέσει μποτιλιάρισμα.

Για να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου από άλλες τοποθεσίες του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα λεωφορεία έχουν την τελευταία στάση ακριβώς δίπλα στις πύλες του λιμανιού. Αν επιλέξετε ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς, σας προτείνουμε να κλείσετε ραντεβού από την προηγούμενη μέρα. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να το αφήσετε στο λιμάνι αφού επικοινωνήσετε με το πρακτορείο ενοικίασης.

Σας προτείνουμε να είστε στο λιμάνι 60 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία στο να βρείτε το πλοίο σας λόγω του ότι το λιμάνι είναι αρκετά μικρό. Θα το δείτε και όταν θα φτάνετε στην Πάρο.

Μετά την απόκτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το ferry-travel.gr  θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό κράτησης.

 

Αυτό δεν είναι ακόμα εισιτήριο. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο μας για να το εκτυπώσουμε. Μπορείτε επίσης να το εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να τους δείξετε το email από το ferry-travel.gr και να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν το εισιτήριο. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση γύρο στο 1€.

Το πιο γρήγορο ταξίδι με πλοίο από την Πάρο στη Σαντορίνη διαρκεί 2 ώρες και 5 λεπτά και το πιο αργό διαρκεί 4 ώρες και 40 λεπτά.

Πληροφορίες για τη Σαντορίνη

Η Σαντορίνης βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο. Αυτός είναι ένας από τους προορισμούς που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το κύριο λιμάνι της Σαντορίνης ονομάζεται Αθηνιός. Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου μπορεί να έχει πολύ κόσμο, καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες φτάνουν στο λιμάνι. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την κίνηση μεταξύ του λιμανιού και της πρωτεύουσας της Σαντορίνης, τόσο κατά την άφιξή σας όσο και κατά την αναχώρησή.

Για να φτάσετε σε άλλες τοποθεσίες στη Σαντορίνη από το λιμάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία που βρίσκονται στο αριστερό σας χέρι καθώς αποβιβάζεστε από το πλοίο. Μπορείτε επίσης να κανονίσετε υπηρεσία μεταφοράς ή να πάρετε ταξί. Σας προτείνουμε να κανονίσετε την μεταφορά με πρακτορείο ή ταξί το συντομότερο δυνατό, εξαιτίας του όγκου των ταξιδιωτών. Υπάρχει φυσικά και η υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων. 

Η Σαντορίνης διαθέτει λεωφορεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτάσετε σε πολλές τοποθεσίες του νησιού. Η αφετηρία κάθε γραμμής είναι στα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Επομένως, πρώτα θα πάρετε το λεωφορείο για τα Φηρά και μετά άλλο ένα για άλλους οικισμούς.

Ταξί στο λιμάνι της Σαντορίνης συνήθως περιμένουν τις αφίξεις των πλοίων. Ωστόσο, μερικές φορές ο αριθμός τους δεν είναι αρκετός για τους πολλούς ταξιδιώτες που αποβιβάζονται στο λιμάνι. 

Ferries from Paros to Santorini
Ferries from Paros to Santorini

Τι να κάνετε και να δείτε στη Σαντορίνη;

Η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στον κόσμο λόγω του τοπίου και της αρχιτεκτονικής των σπιτιών. Το μέρος αυτό είναι το κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύουν οι ταξιδιώτες. Θα το καταλάβετε από την πρώτη μέρα. Η αίσθηση που θα έχετε όταν επισκέπτεστε διάφορες γωνιές της Σαντορίνης θα είναι το κάτι πρωτόγνωρο. Θα υπάρχει πάντα το κάτι διαφορετικό να δείτε στην Οία, στο Ημεροβίγλι, στα Φηρά ή στα χωριά της ενδοχώρας. Τα σπίτια που ονομάζονται κάναβες, τα υπόσκαφα δωμάτια, οι ηφαιστειακές παραλίες, οι αμπελώνες και φυσικά το ηφαίστειο αποτελούν ένα περιβάλλον που ξεχωρίζει.


Όσο βρίσκεστε στη Σαντορίνη, πρέπει να επισκεφτείτε τα παραπάνω χωριά. Άλλα μέρη όπως ο Πύργος και το Μεγαλοχώρι είναι επίσης ενδιαφέροντα, καθώς είναι γνωστά για την παραγωγή κρασιού. Αν αναρωτιέστε πού να δείτε το ηλιοβασίλεμα, η Οία και το Ημεροβίγλι είναι σίγουρα τα κορυφαία μέρη. 

Τι να κάνετε και να δείτε στη Σαντορίνη;

Στη Σαντορίνη μπορείτε επίσης να κάνετε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Πρώτα από όλα, υπάρχει η ημερήσια εκδρομή στο ηφαίστειο. Εφόσον βρίσκεστε στο νησί, πρέπει να το επισκεφτείτε και να το εξερευνήσετε. Υπάρχουν σημεία στο ηφαίστειο όπου μπορείτε να νιώσετε την ζεστασιά του εδάφους. Επιπλέον, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια ημερήσια κρουαζιέρα στα νησάκια με τις ηφαιστειακές πηγές. Δεύτερον, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε γευσιγνωσία κρασιών. Αυτό το νησί χαρακτηρίζεται από σπάνιες καιρικές συνθήκες, κάνοντας τους αμπελώνες μοναδικούς και ως εκ τούτου, τα τελικά προϊόντα να ξεχωρίζουν.

Επιπλέον, μια βόλτα με τελεφερίκ δίπλα στα βράχια στο γνωστό παλιό λιμάνι από τα Φηρά θα μπορούσε να είναι μια επιπλέον περιπέτεια για εσάς. 

Ferries from Paros to Santorini

Για Έμπνευση:

Βρείτε μας

Παροικιά, Πάρος

Τ.Κ. 84400, Ελλάδα

GNTO Reg. No.: 1175E60000040301