Παρος - Ναξος

Από Πάρο για Νάξο

Πρωτοπόροι στα ακτοπλοϊκά

Ferries from Paros to Santorini

Πληροφορίες για την Πάρο

Το νησί της Πάρου διαθέτει ένα μικρό λιμάνι στο οποίο είναι εύκολο να πλοηγηθείτε. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την πύλη καθώς υπάρχουν μόνο τρεις. Εάν θα σκοπεύετε να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από άλλη τοποθεσία, να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει κίνηση. Πολλές φορές υπάρχουν δύο πλοία δεμένα στο λιμάνι και αυτό μπορεί να προκαλέσει μποτιλιάρισμα.

Για να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου από άλλες τοποθεσίες του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα λεωφορεία έχουν την τελευταία στάση ακριβώς δίπλα στις πύλες του λιμανιού. Αν επιλέξετε ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς, σας προτείνουμε να κλείσετε ραντεβού από την προηγούμενη μέρα. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να το αφήσετε στο λιμάνι αφού επικοινωνήσετε με το πρακτορείο ενοικίασης.

Σας προτείνουμε να είστε στο λιμάνι 60 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία στο να βρείτε το πλοίο σας λόγω του ότι το λιμάνι είναι αρκετά μικρό. Θα το δείτε και όταν θα φτάνετε στην Πάρο.

Μετά την απόκτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το ferry-travel.gr  θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό κράτησης.

 

Αυτό δεν είναι ακόμα εισιτήριο. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο μας για να το εκτυπώσουμε. Μπορείτε επίσης να το εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να τους δείξετε το email από το ferry-travel.gr και να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν το εισιτήριο. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση γύρο στο 1€.

Το πιο γρήγορο ταξίδι με πλοίο από την Πάρο στην Νάξο διαρκεί 20 λεπτά και το πιο αργό διαρκεί 45 λεπτά.

Πληροφορίες για την Νάξο

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, και βρίσκεται ανατολικά της Πάρου. Ως εκ τούτου, πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφθούν και τα δύο νησιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Όπως σε όλες τις Κυκλάδες, το λιμάνι της Νάξου είναι μικρό και δεν θα δυσκολευτείτε να το πλοηγηθείτε. Μόλις αποβιβαστείτε, θα περπατήσετε για μερικές εκατοντάδες μέτρα μέχρι να φτάσετε στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Για να φτάσετε σε άλλες τοποθεσίες της Νάξου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή λεωφορείων, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Φυσικά, πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν και υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Εάν προτιμήσετε αυτό, μπορείτε να ζητήσετε από το γραφείο ενοικίασης να παραδώσει το αυτοκίνητό σας στο λιμάνι.  

Εάν επιλέξετε το λεωφορείο για να φτάσετε στον προορισμό σας από το λιμάνι της Νάξου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού είναι το σημείο εκκίνησης. Καθώς θα αποβιβαστείτε από το πλοίο και θα περπατήσετε ευθεία για μερικές εκατοντάδες μέτρα, θα δείτε τα πράσινα λεωφορεία ακριβώς μπροστά σας.

Ταξί στο λιμάνι της Νάξου, θα βρείτε στην ίδια τοποθεσία με τα λεωφορεία. Καθώς αποβιβάζεστε από το πλοίο, περπατήστε ευθεία και θα δείτε πολλά ταξί. Τα περισσότερα ταξί της Νάξου περιμένουν την κάθε άφιξη του πλοίου.

Ferries from Paros to Naxos
Ferries from Paros to Naxos

Τι να κάνετε και να δείτε στην Νάξο;

Η Νάξος είναι ένας ενδιαφέρον προορισμός και ως εκ τούτου, καθώς και λόγω της τοποθεσίας της, βρίσκεται στο κέντρο λεγόμενου “island hopping”. Εδώ μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα εδώ. Εάν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ, δεν θα απογοητευτείτε. Αν η γαστρονομία είναι το πάθος σας, η Νάξος θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Επιπλέον, οι αμμώδεις παραλίες στη δυτική πλευρά του νησιού είναι πραγματικά εκπληκτικές. Ίσως έχετε ακούσει για τον Άγιο Προκόπιο, την Αγία Άννα, την Πλάκα ή την Μικρή Βίγλα. Πρόκειται για μια «αλυσίδα» από αμμώδεις παραλίες που δεν σταματά στην τελευταία που αναφέρθηκε. Συνεχίζει για λίγο ακόμα προς τα νότια. Όλες έχουν τόσο οργανωμένα σημεία όσο και πιο ήσυχες γωνιές. Επιπλέον, κατά μήκος των παραλιών υπάρχουν αμέτρητα beach bar, εστιατόρια και ταβέρνες.

 

Η κύρια παραλία της Χώρας της Νάξου, η παραλία του Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Είναι τόσο δημοφιλή όσο και οι άλλες παραλίες που αναφέραμε παραπάνω. Προσελκύει πολλούς τουρίστες αλλά και ντόπιους.

Τι να κάνετε και να δείτε στην Νάξο;

Δίπλα από το λιμάνι υπάρχει ένα αξιοθέατο που πολλοί λένε ότι είναι το σήμα κατατεθέν της Νάξου. Μιλάμε φυσικά για τον Ναό του Απόλλωνα και το μνημείο «Πορτάρα». Θα το δείτε στα αριστερά σας όταν θα αποβιβαστείτε από το πλοίο. Η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τον ναό είναι το ηλιοβασίλεμα. Η θέα της Χώρας της Νάξου καθώς και του ηλιοβασιλέματος είναι αξέχαστη.

 

Στην καρδιά της πόλης, βρίσκεται το γνωστό Κάστρο. Έχει ενδιαφέρον να περπατήσετε ανάμεσα στα σοκάκια της πόλης. Η Νάξος όμως φημίζεται και για κάτι άλλο, την γαστρονομία της. Μπορεί να μην το ξέρετε πριν φτάσετε εδώ. Ωστόσο, αυτή είναι μια από τις πτυχές που θα θυμάστε και θα μοιραστείτε με τους ανθρώπους σας πίσω στο σπίτι. Αν και νησί, η γαστρονομική της παράδοση αποτελείται από τυριά, πατάτες και νόστιμα πιάτα με κρέας. Επομένως, εάν πραγματοποιείτε island hopping, φάτε πιάτα με θαλασσινά σε άλλα νησιά. Στη Νάξο δοκιμάστε τις παραδοσιακές συνταγές.

Ferries from Paros to Naxos

Για Έμπνευση:

Βρείτε μας

Παροικιά, Πάρος

Τ.Κ. 84400, Ελλάδα

GNTO Reg. No.: 1175E60000040301