Παροσ - Κουφονησι

Από Πάρο για Κουφονήσι

Πρωτοπόροι στα ακτοπλοϊκά

Ferries from Paros to Santorini

Πληροφορίες για την Πάρο

Το νησί της Πάρου διαθέτει ένα μικρό λιμάνι στο οποίο είναι εύκολο να πλοηγηθείτε. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την πύλη καθώς υπάρχουν μόνο τρεις. Εάν θα σκοπεύετε να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από άλλη τοποθεσία, να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει κίνηση. Πολλές φορές υπάρχουν δύο πλοία δεμένα στο λιμάνι και αυτό μπορεί να προκαλέσει μποτιλιάρισμα.

Για να φτάσετε στο λιμάνι της Πάρου από άλλες τοποθεσίες του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία, ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα λεωφορεία έχουν την τελευταία στάση ακριβώς δίπλα στις πύλες του λιμανιού. Αν επιλέξετε ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς, σας προτείνουμε να κλείσετε ραντεβού από την προηγούμενη μέρα. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να το αφήσετε στο λιμάνι αφού επικοινωνήσετε με το πρακτορείο ενοικίασης.

Σας προτείνουμε να είστε στο λιμάνι 60 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Δεν θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία στο να βρείτε το πλοίο σας λόγω του ότι το λιμάνι είναι αρκετά μικρό. Θα το δείτε και όταν θα φτάνετε στην Πάρο.

Μετά την απόκτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από το ferry-travel.gr  θα λάβετε ένα email που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα προσωπικά σας στοιχεία και τον αριθμό κράτησης.

 

Αυτό δεν είναι ακόμα εισιτήριο. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο μας για να το εκτυπώσουμε. Μπορείτε επίσης να το εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα που χειρίζεται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να τους δείξετε το email από το ferry-travel.gr και να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν το εισιτήριο. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση γύρο στο 1€.

Το πιο γρήγορο ταξίδι με πλοίο από την Πάρο στο Κουφονήσι διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά και το πιο αργό διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά.

Πληροφορίες για το Κουφονήσι

Το Κουφονήσι βρίσκεται νότια της Νάξου και αποτελεί μέρος του συγκροτήματος των Μικρών Κυκλάδων. Υπάρχει και το Κάτω Κουφονήσι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα του Άνω Κουφονησίου. Επιπλέον, ο όρος «Κουφονήσια» ορίζει συνολικά τέσσερα νησιά: Κουφονήσι, Κάτω Κουφονήσι, Γλαρονήσι και Κέρο. Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα νησιά είναι κοντά το ένα στο άλλο.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο κατάλυμά σας από το λιμάνι είναι να κανονίσετε υπηρεσία μεταφοράς με την ρεσεψιόν του καταλύματος σας. Στο Κουφονήσι υπάρχει μόνο μία γραμμή λεωφορείου και ένα ταξί (φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει), καθώς όλα είναι προσβάσιμα με τα πόδια.

Το Κουφονήσι είναι ένα μικρό νησί επομένως διαθέτει μόνο μία γραμμή λεωφορείου από το λιμάνι προς την παραλία του Φοίνικα.

Στο Κουφονήσι θα βρείτε μόνο ένα ταξί (αυτό μπορεί να αλλάξει), καθώς τα πάντα στο νησί είναι προσβάσιμα με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Ferry from Paros to Koufonissi
Ferry from Paros to Koufonissi

Τι να κάνετε και να δείτε στο Κουφονήσι;

Το Κουφονήσι ή Άνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο κατοικημένο νησί των Κυκλάδων. Αυτό το γεγονός του δίνει μια επιπρόσθετη γοητεία. Ωστόσο, ο στόλος των αλιευτικών σκαφών της είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, αν υπολογιστεί ανά κάτοικο του νησιού. Χρειάζεστε πραγματικά μόνο τα πόδια σας ή ένα ποδήλατο για να μετακινηθείτε εδώ. Υπάρχει μόνο ένας οικισμός, η πρωτεύουσά του και μετά υπάρχουν οι παραλίες με μερικά καταλύματα και ταβέρνες. Αυτό για το οποίο φημίζεται το Κουφονήσι είναι οι παραλίες του με εκπληκτικά χρώματα και μερικές από αυτές έχουν σπηλιές. Θα σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές.

 

Πρώτα απ ‘όλα, είναι η Πισίνα, η οποία βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού. Είναι μια τρύπα στο βράχο δίπλα στη θάλασσα, που σχηματίζει ένα φυσικό περιβάλλον σαν πισίνα με θαλασσινό νερό. Είναι αρκετά μεγάλη και μπορεί να χωρέσει αρκετά άτομα.

Το δεύτερο φυσικό αξιοθέατο του Κουφονησίου είναι το περίφημο  Μάτι του Διαβόλου (devil’s eye). Βρίσκεται κοντά στην παραλία Πορί, ωστόσο το σπήλαιο δεν φαίνεται από το μονοπάτι. Επομένως, ζητήστε από τη ρεσεψιόν του καταλύματος σας, να σας δείξει πού ακριβώς βρίσκεται.

Τι να κάνετε και να δείτε στο Κουφονήσι;

Η Τρυπητή είναι άλλο ένα φυσικό αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε όταν απολαμβάνετε τις διακοπές σας στο Κουφονήσι. Είναι ένα είδος βράχου που έχει καταρρεύσει και σχηματίζει μια μικρή παραλία και από αυτό πήρε την ονομασία της. Μπορείτε να την αναζητήσετε και ως Gala Beach. Αυτό είναι το όνομα που του δίνουν οι επισκέπτες του νησιού. Και πάλι, η Τρυπητή βρίσκεται κοντά στην παραλία Πορί, στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου.

Η Σπήλαια Ξυλομπάτη είναι ένα καταπληκτικό αξιοθέατο, βόρεια της παραλίας Πορί. Είναι πιο ενδιαφέρον αν το δείτε από το επίπεδο της θάλασσας από ένα σκάφος. Ωστόσο, αν αυτό δεν αποτελεί επιλογή, επισκεφθείτε το με τα πόδια.

Ferry from Paros to Koufonissi

Για Έμπνευση:

Βρείτε μας

Παροικιά, Πάρος

Τ.Κ. 84400, Ελλάδα

GNTO Reg. No.: 1175E60000040301